Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2003 16:49

Στάση αναμονής στη Wall Street

ΣΕ ΣΤΕΝΟ εύρος διακύμανσης κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί να προβούν σε σημαντικές επενδυτικές κινήσεις πριν από την ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και το εμπορικό ισοζύγιο Σεπτεμβρίου και μεθαύριο οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα Νοεμβρίου καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου.

Στις 16:36 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.742,09 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,04% και ο Nasdaq στις 1.940,67 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,51%.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζουν οι τίτλοι εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Applied Materials ενισχύεται κατά 1,29%.

Η παραπάνω εταιρεία θα ανακοινώσει μετά το τέλος της συνεδρίασης τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 5 σεντς ανά μετοχή έναντι 9 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.