Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 15:10

Η ΄Εμφασις σε έργο της Ε.Ε. προϋπολογισμού 11,7 εκατ.ευρώ

Τη συμμετοχή της σε ένα νέο έργο πληροφορικής με την ονομασία Cocoon, ανακοίνωσε η Έμφασις Συστήματα Πληροφορικής (Emphasis Systems) Α.Ε.

H ανάθεση του έργου πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 11.685.506 ευρώ. Ο προϋπολογισμός της Έμφασις αγγίζει τα 1.070.362 ευρώ.

Στο έργο, εκτός από την Έμφασις, συμμετέχουν άλλες 15 επιχειρήσεις και οργανισμοί από την Ε.Ε. (Telecom Italia SPS, Siemens Informatica SPA, Europaeisches Microsoft Innovations Center GMBH, I.C.S.F, Integrated Care System Franace κ.α.).

Το Cocoon έχει σκοπό την ανάπτυξη και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που θα καλύπτει τη διαχείριση του κινδύνου των επαγγελμάτων του χώρου της Υγείας. Στόχος είναι η ανάπτυξη εργαλείων για τη μείωση και την αποφυγή ιατρικών λαθών στις λειτουργίες της διάγνωσης και θεραπείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Έμφασις δραστηριοποιείται από το 1995 στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού (Enterprise Applications Software – EAS) και πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (Enterprise Resource Planning – ERP systems). Παράλληλα, έχει ισχυρή παρουσία στα ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της πληροφορικής, γεγονός που επιτρέπει την ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής στα προϊόντα της.