Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2003 15:41

Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης Lannet - Lantec

Eγκρίθηκε το σχεδίο σύμβασης για τη συγχώνευση Lantec – Lannet ΑΕΒΕΤ, με απορρόφηση της πρώτης από την δεύτερη, κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί μετά και την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία μετά την απορρόφηση της Lantec, θα δραστηριοποιείται στην αγορά τηλεπικοινωνιών παρέχοντας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό αλλά και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για την μελέτη και κατασκευή τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η συγχώνευση θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων, θα επιφέρει περιορισμό διοικητικού κόστους και θα καταστήσει ευχερέστερες τις οικονομίες κλίμακας ενώ η νέα εταιρεία θα έχει μέγεθος ικανό για να την κατατάξει μεταξύ των σημαντικότερων εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Επίσης οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων ενέκριναν την τροποποίηση των άρθρων 1,3,4 και 5 του καταστατικού της εταιρείας που αφορούν την επωνυμία, τη διάρκεια, το σκοπό και το μετοχικό της κεφάλαιο, έτσι ώστε να τονίζεται καλύτερα το κύριο αντικείμενο της. Η νέα επωνυμία της εταιρείας είναι «Lannet Επικοινωνίες Ανώνυμη Εταιρεία με διακριτικούς τίτλους «Lannet Επικοινωνίες» ή και «Lannet Α.Ε».

Αποφασίστηκε επίσης, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8.339.757,60 ευρώ, λόγω της συγχώνευσης. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 38.378.797,60 ευρώ, διαιρούμενο σε 36.902.690 μετοχές ονομαστικής αξίας 1,04 ευρώ εκάστης. Tα Ίδια Κεφάλαια της εταιρείας μετά τη συγχώνευση θα ανέρχονται σε 43,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, εγκρίθηκε η εκλογή των νέων μελών του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Lannet που θα προκύψει από τη συγχώνευση, σύμφωνα με τον νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης:

1. Θωμάς Χ.Λαναράς - Πρόεδρος (εκτελεστικό μέλος)

2. Νικόλαος Σοφοκλέους - Αντιπρόεδρος (ανεξάρτητο-μη εκτελεστικό μέλος)

3. Σταύρος Παπαπαναγιώτου - Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

4. Ιωάννης Στεριώτης - Σύμβουλος (ανεξάρτητο-μη εκτελεστικό μέλος)

5. Βασίλης Τσιλιμπάρης - Σύμβουλος (ανεξάρτητο-μη εκτελεστικό μέλος)

6. Γεώργιος Αβατάγγελος - Σύμβουλος (ανεξάρτητο-μη εκτελεστικό μέλος)

7. Νικόλαος Μαχαίρας - Σύμβουλος (ανεξάρτητο-μη εκτελεστικό μέλος)

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας του 2008.