Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2003 15:23

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Σε «κυνήγι» ευκαιριών αναμένεται να επιδοθούν οι επενδυτές στη Wall Street σπεύδοντας να εκμεταλλευθούν τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία έχουν υποχωρήσει οι μετοχές από την παρατεταμένη πτώση.

Σημειώνεται ότι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν χθες με απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση εν μέσω ανησυχιών ότι η συνεχιζόμενη εξασθένηση του δολαρίου θα οδηγήσει σε περαιτέρω ρευστοποιήσεις αμερικανικών χρεογράφων.

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν επίσης η άνοδος της τιμής του μαύρου χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών καθώς και οι συλλήψεις διαπραγματευτών συναλλάγματος από το FBI http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/19/846196.htm .

Στις 15:30 θα ανακοινωθούν οι κατασκευές νέων κατοικιών Οκτωβρίου, ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα της Hewlett Packard. Η μετοχική τιμή της τελευταίας στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,27%.

Στις 15:02 οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 26 και 2,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι αρχικές απώλειες έχουν περιοριστεί αισθητά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1923 δολάρια.