Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 12:38

Νέο χρηματοδοτικό προϊόν της Emporiki Bank για επιχειρήσεις

Ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν με την ονομασία «Cash Business» δημιούργησε η Emporiki Bank εμπλουτίζοντας την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.

Το «Cash Business», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν προγράμματα άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών. Μέσω του προϊόντος αυτού παρέχεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα χρηματοδότησης, σε ημερήσια βάση, για όλες τις απαιτήσεις που γεννούνται από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από προγράμματα άτοκων δόσεων πιστωτικών καρτών.

Το «Cash Business» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών από € 30.000 και άνω, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (ατομική επιχείρηση, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.) και το αντικείμενο δραστηριότητάς τους, προσφέροντάς τους καθημερινή ρευστότητα.

Το προϊόν «Cash Business» προσφέρεται στις επιχειρήσεις με τους πλέον συμφέροντες όρους:

- Υψηλό πιστωτικό όριο, το οποίο συνδέεται με τον κύκλο εργασιών του προηγούμενου έτους για υφιστάμενες επιχειρήσεις ή τον προβλεπόμενο κύκλο εργασιών για νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις.

- Ανταγωνιστικό κυμαινόμενο επιτόκιο από τα χαμηλότερα της αγοράς, το οποίο καθορίζεται από το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων της Τράπεζας (Β.Ε.Χ. σήμερα 6,00%) + Περιθώριο που κυμαίνεται από -2% έως 2% πλέον εισφοράς Ν.128/75 (σήμερα 0,60%). Το Περιθώριο θα διαμορφώνεται ανά εξάμηνο, ανάλογα με το συνολικό ύψος των πραγματοποιούμενων από την επιχείρηση συναλλαγών άτοκων δόσεων κατά το προηγούμενο εξάμηνο.

- Πληρωμή μόνο τόκων, σε μηνιαία βάση, με δυνατότητα καταβολής τους μέσω πάγιας εντολής. Η αποπληρωμή του κεφαλαίου θα γίνεται σε μηνιαία βάση, μέσω της ωρίμανσης των εκάστοτε δόσεων κεφαλαίου των αγορών που πραγματοποιήθηκαν με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών.

- ¶μεση και εύκολη έγκριση

- Απόλυτο έλεγχο της κίνησης του χορηγητικού λογαριασμού, με αποστολή μηνιαίου αντίγραφου κίνησής του

- Χαμηλά έξοδα πιστοδότησης

- Χρηματοδότηση χωρίς επιπρόσθετες εξασφαλίσεις