Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2003 20:06

Ματαίωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Δάριγκ

Απόφαση να μην πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων και μετρητά υπέρ στρατηγικού επενδυτή και έκδοση μετοχών με τιμή 0,4 ευρώ ανά μετοχή, έλαβαν οι μέτοχοι στη σημερινή δεύτερη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας Ο. Δάριγκ & Σία ΑΒΝΕ.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα επεξεργαστεί τις ληφθείσες προτάσεις των δανειστριών τραπεζών, θα επιφορτιστεί με την σχετική διαπραγμάτευση και με το έργο της διερεύνησης των προθέσεων του στρατηγικού επενδυτή που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, προκειμένου να λυθεί το μακροπρόθεσμο χρηματοοικονομικό πρόβλημα της εταιρείας.

Το νέο δ.σ., απαρτίζεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κουταλίδη, Κωνσταντίνο Τοπάλογλου, Δημήτριο Βασιλακόπουλο, Δαυίδ Παπακωνσταντίνου, Δημήτριο Διαμαντάτο και Πέτρο Τσολάκο, εκ των οποίων οι κκ. Δημήτριος Διαμαντάτος, οικονομολόγος και Πέτρος Τσολάκος, υποδιευθυντής της Γενικής Τράπεζας είναι τα ανεξάρτητα μέλη.

Οι μέτοχοι ενέκριναν τη λύση του συμφωνητικού δικαιώματος προαίρεσης αγοράς των μετοχών της Ευρωπαϊκής Συρματουργίας και την επιστροφή στην εταιρεία της προκαταβολής ύψους 553.000 ευρώ που είχε δοθεί ενόψει της άσκησης του δικαιώματος.

Επιπλέον, ενεκρίθη η ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Συρματουργία, με την ανάληψη της επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής σειράς προϊόντων για λογαριασμό της.