Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2003 12:46

Revoil : Προς την Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.

Καθ'οδόν για την Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, βρίσκεται η εταιρία πετρελαιοειδών Revoil καθώς, όπως ανακοίνωσε, ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο ΑΘηνών.

Συγκεκριμένα η δημόσια εγγραφή της εταιρείας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2003. Κύριος ανάδοχος για την εισαγωγή της Revoil είναι η Γενική Τράπεζα, ενώ σύμβουλος έκδοσης είναι η Ν.Δ. Δεβλέτογλου ΑΧΕΠΕΥ.

Η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας αναπτύσσεται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά και περιλαμβάνει την εμπορία βενζινών, πετρελαίων και λιπαντικών. Η εταιρεία πωλεί καύσιμα και λιπαντικά σε 221 πρατήρια του δικτύου της (τα οποία φέρουν το διακριτικό σήμα και τα χρώματα της), σε 40 ανεξάρτητα πρατήρια που φέρουν το σήμα «Α.Π.», σε μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης και σε βιομηχανίες.

Κατά το οικονομικό έτος 2002, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Revoil ανήλθε σε 159,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,0 εκατ. ευρώ.

Για το οικονομικό έτος 2003, αναμένεται ο κύκλος εργασιών της εταιρείας να ανέλθει σε 201,2 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 2,65 εκατ. ευρώ.

Στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στον κλάδο των πετρελαιοειδών, η αύξηση του μεριδίου της αγοράς μέσω της ανάπτυξης του δικτύου των πρατηρίων της, καθώς επίσης και η αύξηση των πωλήσεων λιπαντικών προϊόντων.