Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Ν. Κορέας. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με πιστωτικές κάρτες, όπως της LG Card Co., μετά την έκθεση για τον εν λόγω κλάδο, η οποία έδειξε ότι ο αριθμός των κατόχων τους που καθυστερεί να πληρώσουν όσα χρωστούν, έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. οδηγούσαν σε άνοδο τις ιαπωνικές τράπεζες, μετά την ανακοίνωση για τα κέρδη της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας για το σύνολο της χρήσης, τα οποία προβλέπεται να είναι υψηλότερα από την τελευταία εκτίμηση.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,3%, φθάνοντας στις 780,49 μονάδες στη 1:20' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix κέρδιζε ποσοστό 0,9%, με τον δείκτη του κλάδου των τραπεζών να σημειώνει άνοδο 2%.

Οι μετοχές της LG Card, η οποία κατάφερε να λάβει δάνειο ύψους δύο τρισ. γουόν (1,7 δισ. δολ.), προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, έχασαν συνολικά ποσοστό 36% αυτήν την εβδομάδα, οδηγώντας σε πτώση τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Asia Pacific.

«Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών της Ν. Κορέας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν βρει τη λύση τους», ανέφερε ο Sohn Dong Shik, ο οποίος διαχειρίζεται 250 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Mirae Asset Investment Management Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας : «Οι τιμές των μετοχών τους θα υποχωρήσουν και άλλο».

Αλλού στην περιφέρεια, ο δείκτης Philippine Stock Exchange Composite σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.