Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 10:26

Heidelberger Druckmaschinen AG : Χίλιες νέες απολύσεις

ΜΕ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ (477 εκατ. δολ.) θα επιβαρυνθεί η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πιεστηρίων για τον Τύπο στον κόσμο, Heidelberger Druckmaschinen AG, καθώς μειώνει το προσωπικό της ακόμη κατά 1.000 εργαζομένους και πουλά τμήματά της, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η RWE AG, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας που κατέχει το ήμισυ της Heidelberger, ανακοίνωσε χθες ότι θα μοιραστεί αυτό το κόστος, οπότε και δεν θα επιβαρυνθούν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο σύνολο της χρήσης, μετά και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Οι προβλέψεις για τα λειτουργικά της κέρδη και τις πωλήσεις, παρέμειναν αμετάβλητες.

Η Heidelberger, η οποία εκτιμά ότι θα εμφανίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά ζημίες την τρέχουσα χρήση, έχει ήδη απολύσει 3.200 εργαζομένους και έχει κλείσει εργοστάσια, αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης. Η εταιρεία, της οποίας τα μηχανήματα εκτυπώνουν περιοδικά, όπως το Time και το Newsweek, θα προχωρήσει στην πώληση και του τμήματος Web που κατασκευάζει πιεστήρια για εφημερίδες και θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή εκτυπωτών για ταμπέλες και για συσκευασίες.

«Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση, βρίσκονται σε καλό δρόμο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Ο τομέας των πιεστηρίων για την εκτύπωση εφημερίδων της Heidelberger, αποτελεί το 10% των πωλήσεων ύψους 4,13 εκατ. ευρώ της εταιρείας.