Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 13:15

Olympic Catering: Κερδοφόρο αποτέλεσμα στο εννεάμηνο

Στα 2.162.493 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη προ φόρων της Olympic Catering έναντι ζημιών ύψους 4.859.594 ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων έφθασαν τα 4.170.011. Το στοιχείο αυτό, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι η εταιρεία επιβαρύνεται με υψηλές αποσβέσεις, απόρροια του επενδυτικού της προγράμματος μετεγκατάστασης στο νέο αεροδρόμιο Αθηνών.

Λόγω της σημαντικής θετικής διαφοροποίησης της κερδοφορίας της εταιρείας, υπήρξε σχετική έγκαιρη ενημέρωση με τη μορφή «profit warning» προς το επενδυτικό κοινό στις 15/10/2003.

Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας κατά το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οφείλεται : α) στην εξομάλυνση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης, η οποία είχε πληγεί κατά το πρώτο εξάμηνο από τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ και την εμφάνιση του υιού SARS και β) στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επάνοδος της εταιρείας στην κερδοφορία, αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο της νέας διοίκησης, ενώ οι στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας συνοψίζονται ως εξής :

· Ισχυροποίηση της εταιρείας στο χώρο του in flight catering και handling, μέσω της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο τη μεγέθυνση του μεριδίου αγοράς τόσο στο ΑΙΑ όσο και σε περιφερειακά αεροδρόμια. Σημειώνεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η προετοιμασία και ο σχεδιασμός για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

· Βελτίωση του κύκλου εργασιών και της αποδοτικότητας στις εκμεταλλεύσεις χώρων εστίασης σε κλειστές αγορές, καθώς και επέκταση σε περιφερειακά αεροδρόμια. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των χώρων εστίασης στα αεροδρόμια (πλην ΑΙΑ) καθώς και η προϊοντική αναβάθμισή τους. Επιπλέον, η Olympic Catering ανέλαβε την εκμετάλλευση των χώρων εστίασης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, συμμετέχει στη κοινοπραξία η οποία εκμεταλλεύεται την εστίαση στα γραφεία του οργανισμού «ΑΘΗΝΑ 2004», ενώ εξετάζει την ανάληψη και άλλων εκμεταλλεύσεων κλειστών αγορών.

· Δυναμική επέκταση της δραστηριότητας στο χώρο του catering και food service τροφοδοσίας. Η Olympic Catering αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον σύγχρονη παραγωγική μονάδα παρασκευής γευμάτων στην Ελλάδα η οποία έχει την ικανότητα να παράγει και να διαθέσει ένα ευρύ προϊοντικό φάσμα (φρέσκο, chilled, frozen προϊόν), καθώς και να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τραπεζοκομίας. Ήδη η Olympic Catering έχει έρθει σε συμφωνία με την Γαλλική LE NOTRE για την ανάληψη

· του VIP catering των Ολυμπιακών Αγώνων, συμμετέχει σε κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε η σίτιση στρατιωτικών μονάδων, διεκδικεί μέσω κοινοπραξίας με την Everest την ανάληψη της σίτισης και εστίασης Ολυμπιακών Αθλημάτων, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις την ανάληψη σημαντικών συμβάσεων μαζικής τροφοδοσίας από Ιδιωτικούς και Δημόσιους φορείς. Επιπρόσθετα, η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με αντιπροσώπους προκειμένου να διαμορφώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο διάθεσης καταψυγμένων γευμάτων προς εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering κτλ, σε μεγάλο μέρος της Ελληνικής επικράτειας.