Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 14:30

Στο Γ' ΚΠΣ το σύνολο των έργων του ΙΓΜΕ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του Γ'ΚΠΣ, προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε το σύνολο των έργων του ΙΓΜΕ.

Οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ καλούνται να φέρουν σε πέρας ένα σημαντικό ερευνητικό πρόγραμμα που έχει ως αντικείμενο την αειφόρο αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας (ορυκτές πρώτες ύλες, υδατικό δυναμικό, γεωθερμικά ενέργειας.

Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος θα υλοποιηθούν έργα που έχουν ως αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ινστιτούτου (ανέγερση σύγχρονου κτιρίου εργαστηρίων, βιβλιοθήκης, γεωλογικού μουσείου και γραφείων στους Θρακομακεδόνες, εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος πληροφόρησης της Διοίκησης και προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των εργαστηρίων και εργοταξίων του).

Επιπροσθέτως, μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», χρηματοδοτείται η εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης και Διάθεσης των Γεωπληροφοριών του Ινστιτούτου.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα δώσει τη δυνατότητα στο Ινστιτούτο να δημιουργήσει τις Εθνικές Ψηφιακές Βάσεις Δεδομένων σε όλα τα θεματικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν οι δραστηριότητές του.

Με τα παραπάνω έργα οι ερευνητές του ΙΓΜΕ αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα, σε συνεργασία με αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.