Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 18:17

ΥΠΑΝ: Μικρή θα είναι φέτος η μείωση των αφίξεων

Η αλλαγή σκυτάλης έγινε και επίσημα σήμερα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό, με τον Νίκο Δημάδη να παίρνει τα ηνία από τον μέχρι σήμερα πρόεδρο Ιωάννη Παττέλη.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΕΟΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στην πορεία του ελληνικού τουρισμού τα προηγούμενα δύο χρόνια, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά βγήκε αλώβητος από τις κρίσεις που επηρέασαν τον κλάδο παγκόσμια (11η Σεπτεμβρίου, ιός SARS κ.α.) διατηρώντας σταθερά μερίδια.

Για το 2003 προέβλεψε ελαφρά μείωση αφίξεων από το εξωτερικό, αλλά έκανε λόγο για μια επόμενη διετία (2004-2005) ανάκαμψης, ως απόρροια τόσο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και της σταδιακής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος στην Ευρώπη.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με ανακοίνωση του, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το άμεσο μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας. Οπως αναφέρει, «οι πρόσφατες αλλαγές του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού και του Προέδρου του ΕΟΤ δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για την δυνατότητα υλοποίησης της προ μηνός εξαγγελθείσας κυβερνητικής πολιτικής για τον τουρισμό».