Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 16:42

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δ.σ. της Βoeing, στη θέση του ο Χ. Στόουνσάιφερ

Την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της και διευθύνοντα συμβούλου, Φιλ Κόντιτ (φωτ.), ανακοίνωσε απροσδόκητα η Boeing.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποιεί ότι ο Χάρι Στόουνσάιφερ -ο οποίος είχε αποσυρθεί από την «ενεργό δράση»- επαναδραστηριοποιείται για να αναλάβει τα ηνία του κολοσσού της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Ο Στόουνσάιφερ, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ως ένας από τους ικανότερους αλλά και πιο αδίστακτους ηγέτες στο χώρο, υπήρξε στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Boeing μετά τη συγχώνευσή της με τη McDonnell Douglas της οποίας ήταν επικεφαλής.

Τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου ανέλαβε ο Λιου Πλατ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard.

Η κίνηση-έκπληξη της εταιρείας έρχεται στο τέλος μιας θυελλώδους χρονιάς για τη Βοeing εξαιτίας της μείωσης των παραγγελιών πολιτικών αεροσκαφών αλλά και του θορύβου που έχει δημιουργηθεί για παράνομες δραστηριότητες και αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά τις διαδικασίες σύναψης συμβολαίων για στρατιωτικές προμήθειες.

Η αποχώρηση του κ. Κόντιτ ακολούθησε την απόλυση του ανώτατου οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, Μαικλ Σηρς, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.