Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 13:53

Logismos Α.Ε: Αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της για το 2003

Σε αναπροσαρμογή προς τα κάτω των προβλέψεων της για το έτος 2003 προχώρησε η Logismos Α.Ε. εκτιμώντας ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 3.700 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων στα 670 χιλ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 500 χιλ. ευρώ.

Το Δεκέμβριο του 2002 η Εταιρεία Logismos Α.Ε. εξέδωσε Ενημερωτικό Δελτίο που αφορούσε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με Δημόσια Εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10 έως 12 Φεβρουαρίου 2003. Στο Ενημερωτικό Δελτίο περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων και οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα της χρήσης 2003. Πιο συγκεκριμένα η Εταιρεία προέβλεπε για την χρήση 2003 κύκλο εργασιών ύψους 4.696 χιλ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 1.174 χιλ. ευρώ, και κέρδη μετά από φόρους 880 χιλ. ευρώ

Μία από τις βασικές παραδοχές κατά την σύνταξη των προβλέψεων τον Δεκέμβριο του 2002 ήταν και η υλοποίηση εντός του 2003 των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του ΓΚΠΣ τα οποία ενθαρρύνουν και επιδοτούν τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων των επιχειρήσεων. Όμως, παρά τις προβλέψεις, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην προκήρυξη του Β’ Κύκλου του Προγράμματος Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα οι προτάσεις έργων από όλη την Ελλάδα να κατατεθούν στην αρμόδια αρχή μόλις την 21/11/2003.

Στον Β’ Κύκλο του Προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» η Logismos Α.Ε. συμμετέχει ως προμηθευτής σε περισσότερες από 40 προτάσεις βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας για έργα πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, διαχείρισης σχέσεων πελατείας, ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων κ.α. συνολικού προϋπολογισμού 5.000 χιλ. ευρώ Οι προτάσεις αυτές αποτελούν περίπου το 8% του συνολικού αριθμού των προτάσεων που υποβλήθηκαν στην εν λόγω περιοχή.

Σημαντικό μέρος του ανωτέρω προϋπολογισμού είχε συμπεριληφθεί στην πρόβλεψη της εταιρείας για το έτος 2003 αλλά λόγω της προαναφερθείσας καθυστέρησης στην προκήρυξη του προγράμματος, για την οποία η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη, εκτιμάται ότι η αξιολόγηση των προτάσεων δεν θα έχει ολοκληρωθεί από την αρμόδια αρχή έως την 31/12/2003. Συνεπώς οι τιμολογήσεις, που θα αφορούν τα έργα τα οποία θα εγκριθούν στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2004, μετακυλίοντας έτσι τα αντίστοιχα έσοδα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα πραγματοποιούνταν το 2003. Εκ των ανωτέρω εκτιμάται ότι θα υπάρξει μόνο χρονική υστέρηση του αναμενόμενου κύκλου εργασιών της χρήσης 2003, σε σχέση με το Ενημερωτικό Δελτίο, καθώς τα αντίστοιχα έσοδα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρήση μετά την έγκριση του προγράμματος από την αρμόδια αρχή.