Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 14:44

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΑΝΟΔΙΚΟ προμηνύεται το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στη Νέα Υόρκη εν μέσω προσδοκιών ότι η Intel θα προβεί σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις της Intel θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η μετοχική τιμή της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο ενισχύεται αυτή την ώρα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωνε νωρίτερα αξιόλογη άνοδο.

Κέρδη κατέγραφαν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης και οι μετοχές των εταιρειών Northrop Grumman και Raytheon, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κατασκευή αμυντικών συστημάτων. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, οι παραπάνω εταιρείες εξασφάλισαν συμβόλαια ύψους 4,5 δισεκ. δολ. για το σχεδιασμό και την κατασκευή πυραυλικού συστήματος για τον αμερικανικό στρατό.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η General Motors εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά της νοτιοκορεατικής Ssangyong Motor http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/12/04/851709.htm , ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις της Wal Mart κατά το μήνα Νοέμβριο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και οι μετοχές των χαλυβουργιών εν αναμονή της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης για το εάν θα αρθούν ή όχι οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα δώσει στη δημοσιότητα τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας για το επταήμερο που ολοκληρώθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι εν λόγω αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 354.000 από 351.000 παραμένοντας ωστόσο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Στις 14:33 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 32 και 11,5 μονάδες αντιστοίχως.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης επικρατούν μικτές τάσεις, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,206 δολάρια.

Η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου σημείωνε πριν από λίγα λεπτά άνοδο κατά 21 σεντς και είχε διαμορφωθεί στα 29,35 δολάρια ανά βαρέλι.