Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 13:31

Αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους από τη Singapore Airlines

Τη δημιουργία της δικής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ανακοίνωσε η Singapore Airlines ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του έντονα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην ασιατική αγορά.

Η νέα εταιρεία της Singapore Airlines με την επωνυμία Tiger Airways, αναμένεται να αναπτύξει πλήρη δραστηριότητα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2004.

Τουλάχιστον το 50% του κεφαλαίου της νέας εταιρείας θα ανήκει στην εταιρεία επενδύσεων Temasek Holdings, ενώ μεταξύ των μετόχων εμφανίζεται και η Irelandia Investments του ιδρυτή της Ryanair, Τόνι Ράιαν. Η Singapore Airlines μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ένας εκ των διευθυντών ανάπτυξης της Ryanair αναμένεται να μεταβεί στη Σιγκαπούρη για βοηθήσει στο ξεκίνημα της Tiger Airways.

Η μεγάλη επιτυχία των εταιρειών χαμηλού κόστους, όπως για παράδειγμα της Air Asia στη Μαλαισία και της Virgin Blue στην Αυστραλία, δείχνουν την αυξανόμενη προτίμηση του κοινού για τη μορφή αυτή αερομεταφορών. Και η Quantas Αirways στην Αυστραλία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση της δικής της εταιρείας χαμηλού κόστους τον ερχόμενο Μάιο ώστε να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό.