Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 19:40

«Δεν είναι στο σύνολό του προβληματικός ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας»

Εκκληση στις τράπεζες να μην αντιμετωπίζουν συνολικά τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ως προβληματικό, απηύθυναν σήμερα δώδεκα εκπρόσωποι του κλάδου στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου.

Οι τράπεζες δεν θα πρέπει, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση όσων επιχειρηματιών διέλυσαν τις επιχειρήσεις τους και δημιούργησαν προβλήματα και στις άλλες εταιρείες του κλάδου, και οι οποίες καλούνται να πληρώσουν τις ζημίες των προμηθευτών τους.

Οι δώδεκα επιχειρηματίες, εκπρόσωποι αντίστοιχου αριθμού εταιρειών (Δίας ΑΕ, Γαλαξίδι ΑΕ, Interfish AE, Κορωνίς ΑΕ, Γ. & Π. Μπιτσάκος ΑΕ, Καστελόριζο ΑΕ, Δ. Μπουρσινός, Πλαγκτόν ΑΕ, Τρίαινα ΑΕ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μαλεσίνας ΑΕ, Ωρίων ΑΕ, Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικού ΑΕ) που αντιπροσωπεύουν το 30% της εγχώριας παραγωγής, διέψευσαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ισχυρό σήμα κινδύνου που εκπέμπει το σύνολο του κλάδου. Οπως τονίστηκε, μερικές επιχειρήσεις λόγω κακού προγραμματισμού και κακοδιαχείρισης οδήγησαν τις δραστηριότητές τους σε κάμψη.