Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 20:59

ΥΠΕΘΟ: Καμία αύξηση τιμολογίων ΔΕΚΟ στο α' 6μηνο 2004

Καμία αύξηση στα τιμολόγια των μη εισηγμένων, στο Χρηματιστήριο, ΔΕΚΟ, για το πρώτο εξάμηνο του 2004 δεν θα επιτρέψει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Με άλλες εγκυκλίους τούς δίνει εντολή να περιορίσουν τις δαπάνες τους για τη μισθοδοσία, και να περικόψουν τις δαπάνες προβολής και χορηγιών, ενώ καθορίζονται και τριμηνιαίοι έλεγχοι σε όλες τις ΔΕΚΟ. Για το έτος 2004 οι κατά μέσο όρο αυξήσεις που θα δοθούν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας καθορίζονται στο 3%.

Περιορίζονται οι επενδύσεις εκείνες οι οποίες στηρίζονται στο δανεισμό. Θα επιτρέπονται μόνον εκείνες που θα βελτιώνουν την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης, ενώ οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου θα πρέπει να αποφεύγονται. Οι διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων οφείλουν να συντάξουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μείωσης του δανεισμού τους από το 2004 και μετά. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών καλεί τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ να του γνωστοποιήσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2003 τα μέτρα που θα λάβουν για να υλοποιηθούν οι στόχοι των εγκυκλίων.