Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 18:13

Οριακή πτώση στη Wall Street

Πτώση σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους από τη χθεσινή συνεδρίαση. Την ίδια ώρα, μικτή είναι η εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, ενώ ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο κρούσμα Sars που σημειώθηκε στην Ταϊβάν.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται προς τις μετοχές εταιρειών όπως η Lehman Brothers Holdings και η Bear Stearns Inc οι οποίες ανακοίνωσαν μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας τους στο γ΄τρίμηνο.

Μεταξύ των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανέμενε η αγορά, η Best Buy ανακοίνωσε ελαφρά άνοδο των κερδών της στο γ’ τρίμηνο ενώ η Circuit City ανακοίνωσε μείωση των ζημιών της, διαψεύδοντας ωστόσο τις προσδοκίες της Wall Street, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις της. Τέλος, πιέσεις δέχεται η μετοχή της FedEx Corp. μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν κατά 63%.

Αυτή την ώρα 18:01 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση 0,09% και βρίσκεται στις 10.120,23 μονάδες ενώ πτώση επίσης 0,09% σημειώνει και ο Nasdaq διαμορφούμενος στις 1.922,57 μονάδες.