Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 14:32

Ικανοποιημένοι οι βιομήχανοι της Β. Ελλάδας για την κατανομή του Γ' ΚΠΣ

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, για την κατανομή του αποθεματικού επίδοσης του Γ' ΚΠΣ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις αποφάσεις της 4ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΒΒΕ διαπιστώνει ότι «οι διατυπωθείσες τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του, που αφορούσαν τους άξονες αναθεώρησης του ΚΠΣ, στις αρχές του Δεκεμβρίου, υιοθετήθηκαν πλήρως, τόσο μέσω των θέσεων του υπουργού Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη όσο και μέσω των αποφάσεων της Επιτροπής Παρακολούθησης για την κατανομή του αποθεματικού επίδοσης».

Ο ΣΒΒΕ θεωρεί ότι η απόφαση για κατανομή του αποθεματικού επίδοσης στις 12 Περιφέρειες της χώρας θα συμβάλλει θετικά στην επίτευξη του στόχου της περιφερειακής σύγκλισης, γεγονός που την καθιστά αναπτυξιακά ωφέλιμη και κοινωνικά ορθή. Επιπλέον, αναμένει ότι σύντομα θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις που θα αφορούν την εξειδίκευση και την κατανομή των κονδυλίων, έργο στο οποίο ο ΣΒΒΕ με τους λοιπούς παραγωγικούς φορείς θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες επιλογές για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων.

Τέλος, ο ΣΒΒΕ ευελπιστεί ότι οι ρυθμοί υλοποίησης του Γ’ ΚΠΣ που έδειξαν σημαντική επιτάχυνση το τελευταίο τρίμηνο, θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και στους ερχόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων