Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2003 16:21

Οριακά πάνω από τις 2.200 μονάδες ο Γ.Δ.

Στις 2.205,52 μονάδες, με απώλειες 0,23%, έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου υπό το βάρος πιέσεων στην περιφέρεια και στις μετοχές της Coca Cola 3E, του ΟΠΑΠ και της Intracom.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν τα βαριά χαρτιά του τραπεζικού κλάδου. Ο τίτλος της Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 2%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 126,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

Από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, 117 σημείωσαν άνοδο, 172 υποχώρησαν και 65 παρέμειναν αμετάβλητες.

Σημαντικές απώλειες (4,15%) κατέγραψε ο τίτλος της Γενικής Τράπεζας. Αύριο Τρίτη αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού συμμάχου για την παραπάνω τράπεζα, με την εξέταση από το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού των προσφορών που έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί από τον οίκο Rothchild.

O σύμβουλος θα κατατάξει τις προσφορές με βάση ποια θεωρεί προσήκουσα για τη Γενική και με κριτήρια που δεν θα είναι μόνο ποσοτικά και θα αφορούν το τίμημα, όπως τουλάχιστον έχει εξαγγελθεί.

Societe Generale, Μarfin Bank και Aspis Bank έχουν προσφέρει τίμημα που ξεκινά από τα 6 ευρώ ανά μετοχή, με τη γαλλική τράπεζα να κινείται κοντά σε αυτό το ποσό και την Aspis να έχει τη μεγαλύτερη προσφορά.