Για «ωμή παρέμβαση» του υπουργείου Οικονομίας στο θέμα της πώλησης της Γενικής κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο σύλλογος υπαλλήλων της Γενικής καταγγέλλει ότι «εν όψει της επικείμενης απόφασης του δ.σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για το θέμα της πώλησης της τράπεζας γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας που είναι η γαλλική τράπεζα Societe Generale».
Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στη Γενική αναφέρουν: «Θεωρούμε τις ενέργειες αυτές ως ωμή παρέμβαση που γίνεται για πολιτικούς και μόνο λόγους και μέσω αυτών το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα εντυπώσεων για ξένες επενδύσεις, επιχειρεί τον αφελληνισμό της τράπεζας που θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων στην τράπεζα και τους εργαζομένους.
Πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση της Societe Generale τη στιγμή που είναι γνωστές οι απαιτήσεις που πρόβαλε πέρυσι, όταν το θέμα της πώλησης ήταν και πάλι στο προσκήνιο, για απολύσεις περίπου 500 εργαζομένων».
Ο σύλλογος υπαλλήλων της Γενικής ζητάει επίσης «να σταματήσουν άμεσα οι πολιτικές παρεμβάσεις» και επαναλαμβάνει τη θέση του να μην πουληθεί η τράπεζα. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ως γνωστόν, το Mετοχικό Tαμείο Στρατού ανέβαλε χθες τη λήψη απόφασης επί των τριών προσφορών για τη Γενική Tράπεζα, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να κερδίσει χρόνο.
Xθες αναμενόταν ο ορισμός μιας ή δύο προσφορών για την τελική φάση αλλά το διοικητικό συμβούλιο του MTΣ επέλεξε να μεταθέσει την απόφασή του για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες ή ακόμη και για τις πρώτες ημέρες του 2004.
Tο δ.σ. του Ταμείου θεώρησε ότι οι όροι των προσφορών είναι σύνθετοι και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογηθούν άμεσα, παρά το γεγονός ότι από το ίδιο είχε οριστεί η χθεσινή συνεδρίαση ως καθοριστική για την έναρξη της τελικής φάσης.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Ν», οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διεργασίες που γίνονται στο περιθώριο της διαδικασίας και κατέληξαν στη λύση της αναβολής προκειμένου, μέσω επαφών με τις συμμετέχουσες τράπεζες να βελτιωθούν οι προσφορές.