Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2003 13:23

Eγκρίθηκε η εισαγωγή της Revoil στο Χ.Α.

ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ των 5.570.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Ρεβοϊλ ΑΕΕΠ στην Παράλληλη Αγορά ενέκρινε σήμερα το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εγκρίθηκε επίσης τo ενημερωτικό δελτίο της Τράπεζα Πειραιώς A.E., για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως Α.Ε. και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της νέας εταιρείας Τράπεζα Πειραιώς Α.E. .

Το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑ, σε σχετική ανακοίνωση, εφιστά την προσοχή του επενδυτικού κοινού να μελετήσει το κεφάλαιο, Επενδυτικών Κινδύνων, του Ενημερωτικού Δελτίου, σχετικά με τα θέματα που συνδέονται με την εν λόγω συγχώνευση.

Η Τράπεζα Πειραιώς A.E. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 30.420.617 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 4,15 τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου Τράπεζα Πειραιώς A.E. της απορροφώμενης Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως Α.Ε. (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 0,416300 νέες μετοχές).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρείας Τράπεζα Πειραιώς A.E. θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (167.157.484 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία ευρώ 4,15.