Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2003 13:43

Μείωση 0,7% της βιομηχανικής παραγωγής στο οκτάμηνο

Μείωση 0,7% παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2003 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002. Τον Αύγουστο η εν λόγω παραγωγή μειώθηκε κατά 5,3%.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, ο δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου- Νερού (με έτος βάσης 1995=100) κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2003 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2002, είναι η ακόλουθη:

- Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου- Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 1,0%.

- Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσιάζει μείωση κατά 7,7%.

- Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατά 0,7%.

- Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου- Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 7,0%.

Η πορεία του Δείκτη κατά το μήνα Αύγουστο 2003, σε σύγκριση με τον αντίστοχιο μήνα του έτους 2002, είναι η ακόλουθη:

1. Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσιάζει μείωση κατά 0,3%.

2. Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων συνεχίζει να παρουσιάζει μείωση, η οποία ανήλθε σε 4,6% σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, κυρίως λόγω της διακοπής λειτουργίας των ορυχείων της Χαλκιδικής.

3. Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατά 5,3%. Η πορεία του Δείκτη αυτού επηρεάστηκε κυρίως απο τη μείωση των Δεικτών των παρακάτω επιμέρους κλάδων: Τροφίμων-Ποτών, ειδών ενδυμασίας, βασικών μετάλλων, κατασκευή τελικών προϊόντων εκ μετάλλου.

4. Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου- Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 10,3% κυρίως λόγω της ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΠΕ