Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2002 07:19

Σήμερα το τεστ λειτουργίας της αγοράς με το νέο νόμισμα

Κρίσιμο τεστ σήμερα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με το ευρώ, εκτίμησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 9,61, o υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, καθώς θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Πάντως η επίσημη πρεμιέρα του νομίσματος έγινε χθες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τις τράπεζες ήδη το 93% των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών, λειτουργούν με το νέο νόμισμα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισκέφθηκε χθες πέντε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας και τόνισε ότι η έλευση του ευρώ αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για να οργανώσουμε την οικονομία μας καλύτερα.

Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε, ότι η μετάβαση στο ευρώ γίνεται ομαλά, και πρόσθεσε πως τώρα η πραγματική σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές οικονομίες αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Ο κ. Χριστοδουλάκης, παρουσίασε και την εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της οικονομίας. Η έκθεση καταγράφει αριθμό ανάπτυξης 4,1% για το 2001, ο οποίος το 2002 θα φθάσει το 3,8%. Στη Σοφοκλέους άνοδο κατά 1,38% παρουσίασε χθες ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών που έκλεισε στις 2.627,28 μονάδες ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 84 εκατ. ευρώ.