Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2002 13:14

Επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Ιντραλότ στη Λ. Αμερική

Νέα σύμβαση υπέγραψε η Ιντραλότ στη Λατινική Αμερική με τον δημόσιο οργανισμό του Περού «Sociedad Beneficencia Publica de Jaen» για τη δημιουργία εταιρείας με αντικείμενο την αξιοποίηση και οργάνωση τυχερών παιχνιδιών σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού τυχερών παιχνιδιών με την προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη ενός ολοκληρωμένου on-line δικτύου για την διεξαγωγή των παιχνιδιών, καθώς και την παροχή όλων των αναγκαίων εμπορικών και οργανωτικών υπηρεσιών για τη διαχείριση του. Η σύμβαση είναι δεκαετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης, ενώ η έναρξη λειτουργίας του οργανισμού εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του 2003. Στην υλοποίηση και στη χρηματοδότηση του έργου πρόκειται να συμμετάσχουν διάφοροι επενδυτικοί και επιχειρηματικοί φορείς της χώρας και του εξωτερικού.

Το έργο προβλέπει τη σταδιακή εισαγωγή παιχνιδιών τύπου ΛΟΤΤΟ, ΞΥΣΤΟ, προκαθορισμένο στοίχημα, παιχνίδια τηλεοπτικών κληρώσεων, αλλά και την οργάνωση και λειτουργία του Videolotto. Η διανομή των παιχνιδιών θα ξεκινήσει σε 1.000 σημεία πώλησης.

Σημειώνεται, ότι, το Περού έχει πληθυσμό 27 εκατ. και με βάση τα οικονομικά στοιχεία, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 300 εκατ. Δολλάρια ΗΠΑ ετησίως και αποτελεί μία από τις πιο αναπτυσσόμενες αγορές τυχερών παιχνιδιών της Λατινικής Αμερικής.

Οι συμβάσεις που υπέγραψε η Ιντραλότ μέσα στο 2001 σε δύο σημαντικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Χιλή και το Περού, ενδυναμώνουν τη θέση της εταιρείας σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή και παράλληλα επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της στη διεθνή αγορά προμηθευτών συστημάτων τυχερών παιχνιδιών.