Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2002 17:32

Στην κοινοπραξία Θεμελιοδομή, Κτιριοδομή, ΓΕΚ και ΔΙΕΚΑΤ έργο 8,5 δισ. δρχ. στην Καλαμαριά

Πλειοδότης σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου ύψους 8,5 δισ. δρχ. στην Καλαμαριά ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η Θεμελιοδομή, η εταιρεία του ομίλου της Κτιριοδομή ΑΕ και οι εισηγμένες ΓΕΚ και ΔΙΕΚΑΤ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών με ειδικές προδιαγραφές ενεργειακού σχεδιασμού, ηλιοπροστασίας, συμπαραγωγής ενέργειας και παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, στον οικισμό Αγιος Ιωάννης του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, σε έκταση 22.500 τ.μ.

Για την εκτέλεσή του προβλέπεται η κατεδάφιση των υφιστάμενων δώδεκα παλαιών πολυκατοικιών χαμηλής ποιότητας και βαθμού συντήρησης και η ανέγερση νέων υπερσύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον και τους κατοίκους οικοδομών.

Η συνολική δόμηση θα ανέλθει σε περίπου 36.000 τμ. Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 8,5 δισ. δρχ., ενώ εκτιμώνται πωλήσεις ύψους περίπου 11,5 δισ. δρχ. Το διαγωνισμό «Ανάπλαση και Αξιοποίηση Ανακατασκευή με Αντιπαροχή του οικισμού Αη-Γιάννης» προκήρυξε ο σύλλογος των ιδιοκτητών του οικισμού.