Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2002 10:38

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή πτώση σημειώνουν κατά την πρώτη ώρα των συνεδριάσεων οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 5.153,6 μονάδες με απώλειες 0,24%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.474 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,98% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.030,66 μονάδες μειωμένος κατά 0,62%.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιρειών από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση εκτίμηση της αμερικανικής Intel, ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη της θα είναι κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών Infineon Technologies, ΑRM Holdings και Stmicroelectronics.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχικές τιμές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της υποχώρησης των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Αυτή την ώρα, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου σημειώνει πτώση 51 σεντς και έχει διαμορφωθεί στα 18,47 δολάρια ανά βαρέλι. Οι μετοχές των εταιρειών BP, Shell και TotalFinaElf υποχωρούν.

Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη καταγράφει η μετοχή της αλυσίδας λιανικής Marks & Spencer, η οποία ανακοίνωσε σήμερα αξιόλογη αύξηση των πωλήσεών της κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.