Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2002 17:39

Με αρνητικό πρόσημο DJ και Nasdaq

Aπώλειες καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Aυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,55%, στις 9.795,93 μονάδες. Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για το Nasdaq, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 1.952,43 μονάδες μειωμένος κατά 1,68%.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των κολοσσών Microsoft και IBM σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα και τις προοπτικές του κλάδου της πληροφορικής.

Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη από 4% συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις εταιρείες ομοειδών εταιρειών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Αντιθέτως, ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από την οικονομία, καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, αυξήθηκε στο 94,2 τον Ιανουάριο από 88,8 το Δεκέμβριο. Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, μειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.