Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2002 17:17

Lannet - Εμπορική συνεργασία με Bull

Συμφωνία εμπορικής συνεργασίας υπέγραψε η Lannet Communications, μέλος του ομίλου Κλωνατέξ, με την Bull Advanced Technical Solution ΑΕ.

Η συμφωνία αφορά στη διάθεση υπηρεσιών της Lannet τόσο στο δίκτυο των υπαρχόντων πελατών της Bull ATS όσο και σε νέους πελάτες.

Η Lannet Communications εκτιμά ότι μέσω της συνεργασίας της με την Bull ATS θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο διανομής της σε πανελλαδική κλίμακα, και θα καταφέρει να δημιουργήσει νέες σημαντικές συνέργιες.

Η Bull ATS, από την πλευρά της, προέβη στη σύναψη της εμπορικής συνεργασίας με τη Lannet Communications, επιδιώκοντας να επεκτείνει το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Η Lannet Communications υλοποιεί ήδη ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα 25 δισ. δραχμών, προκειμένου να διευρύνει την υφιστάμενη υποδομή της, αλλά και τους κόμβους της στο εξωτερικό, για παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Ο τζίρος της εταιρείας για το 2001 θα είναι της τάξης των τεσσάρων δισ. δραχμών. Στόχος της Lannet Communications είναι να αποκτήσει το 5% της τηλεπικοινωνιακής αγοράς μέχρι το 2005.

Η Bull ATS δραστηριοποιείται στον χώρο τον ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής. Κύριοι τομείς δραστηριότητας της αποτελούν οι χώροι της Ναυτιλίας, Υγείας, Ενέργειας και Συνδυασμένων Μεταφορών.

Στα κυριότερα πληροφοριακά έργα της Bull ATS ανήκουν τα έργα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), 401 ΓΣΝΑ, υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τα έργα στο αντίστοιχο υπουργείο στην Κύπρο.

Επιπλέον πρόσφατα, η Bull ATS ανέλαβε δύο νέα πληροφοριακά έργα: για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και τη Βουλή των Ελλήνων.