Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2002 20:26

Κοινοπρακτικά 20,550 εκ. ευρώ για την ΒΙΣ

Στη σύναψη δύο δανειακών συμβάσεων συνολικού ύψους 20,550 εκ. ευρώ (7,002 δισ. δρχ.) με κοινοπραξία ελληνικών και ξένων τραπεζών και οργανώτρια και διαχειρίστρια την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ προχώρησε η ΒΙΣ.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης οι C.M.B.H., Γενική Τράπεζα, First Business Bank, ABN AMRC, Τράπεζα Αττικής, BNP Paribas, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς.

Η πρώτη σύμβαση αφορά κοινοπρακτικό δάνειο 11,750 εκ. ευρώ αποπληρωτέου σε οκτώ ισόποσες δόσεις εντός της προσεχούς πενταετίας και η δεύτερη αφορά σύμβαση πίστωσης με αλληλόχρεο λογαριασμό ύψους 8,800 εκ. ευρώ αποπληρωτέας στο τέλος της προσεχούς πενταετίας. Τα δύο αυτά δάνεια θα αντικαταστήσουν το σύνολο σχεδόν του μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας.

Η εταιρεία, τέλος, δεν θα προχωρήσει στη σύναψη ομολογιακού δανείου που είχε αποφασισθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ιουλίου του 2001, εφόσον, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, οι ανάγκες χρηματοδότησης που θα εξυπηρετούσε, καλύφθηκαν με τις εν λόγω συμβάσεις.