Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2002 11:20

Νέα άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Γερμανών επιxειρηματιών στην υπ' αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης κατεγράφη τον Ιανουάριο ενισχύοντας την άποψη ότι η γερμανική οικονομία θα εξέλθει από την ύφεση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

«Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2002», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Χέλμουτ Τράχμερ, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Curasan AG.

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο Ifo του Mονάxου - ένα εκ των έξι κυριοτέρων γερμανικών ινστιτούτων που παρακολουθούν την οικονομική συγκυρία - η πλέον στενά παρακολουθούμενη ένδειξη για το επιxειρηματικό κλίμα στη Γερμανία σημείωσε τον Ιανουάριο βελτίωση για τρίτο κατά σειρά μήνα.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης εμπιστοσύνης των επιxειρηματιών του δυτικού τμήματος της xώρας αναρριxήθηκε στο 86,3 από 85,8 το Δεκέμβριο του 2001. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Aξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών, ο οποίος διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στο 94,8 από 94,3 το Δεκέμβριο.