Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2002 16:44

Εως 40.000 δρχ. έκπτωση φόρου για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων

Εξι μέτρα για να ενθαρρυνθούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις, εξήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα μέτρα αυτά, που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο, προβλέπουν:

1. Αύξηση της έκπτωσης του φόρου σε 40.000 δρχ. για τους φορολογούμενους που υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέσω του Ιντερνετ. Σήμερα η έκπτωση ανέρχεται σε 2,5% του φόρου και μέχρι 25.000 δρχ.

2. Απαλλαγή από την υποχρέωση συνυποβολής των δικαιολογητικών των δαπανών, για όσους επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής των δηλώσεων.

3. Επέκταση σε όλους τους φορολογούμενους του δικαιώματος να έχουν έκπτωση 2,5% από το φόρο, όταν τον εξοφλούν εφάπαξ ανεξάρτητα από το χρόνο εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.

4. Λειτουργία ειδικής ομάδας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθόλη τη διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι υπάλληλοι των εφοριών για να επιλύουν προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

5. Δημιουργία ειδικών γραφείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις εφορίες.

6. Διοργάνωση σε κάθε νομό από τις 23 έως τις 28 Φεβρουαρίου σεμιναρίων σε λογιστές και άλλους φορείς υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων.