Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002 19:12

Οριστικοποίηση ομίλου Αθηνά για την απόκτηση πτυχίου Ζ' τάξης

Το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ αποφάσισε σήμερα την εξαγορά ποσοστών συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο τριών τεχνικών εταιρειών. Πρόκειται για τις: Αίολος ΑΤΕ με πτυχίο Ζ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π (ποσοστό εξαγοράς 17,5%), ΜΕΤΤΕΜ ΑΤΕ Ζ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π (ποσοστό εξαγοράς 66,0%) και ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΕ ΣΤ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π (ποσοστό εξαγοράς 20,0%).

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΔΟ.ΜΗ.ΚΑ ΑΕ στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε όπως προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, την απορρόφηση από την Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ του αποσχισθέντος κατασκευαστικού της κλάδου Δημοσίων Εργων.

Τέλος, τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ Η' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, Τεχνική Ενωσις ΑΕ Η' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, Αρχιμήδης ΑΤΕ Ζ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, Αίολος ΑΤΕ Ζ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, ΜΕΤΕΜ ΑΤΕ Ζ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΕ ΣΤ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, ΔΟ.ΜΗ.ΚΑ ΑΕ ΣΤ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π, VECTRA AE Ε' τάξης Μ.Ε.Ε.Π καιΙΝΤΕΚΤΑ ΑΕ Δ' τάξης Μ.Ε.Ε.Π στις σημερινές συνεδριάσεις τους αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν προς τους μετόχους τους τη συγχώνευση των εταιρειών τους -και του κατασκευαστικού κλάδου ΔΟ.ΜΗ.ΚΑ ΑΕ- με απορρόφηση αυτών από την Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ στα πλαίσια απόκτησης του νέου πτυχίου εβδόμης τάξης Μ.Ε.Ε.Π.

Η σχέση αξιών των εταιρειών στα πλαίσια της συγχώνευσης, καθώς και η προκύπτουσα σχέση ανταλλαγής των μετοχών που θα προταθεί, θα οριστικοποιηθεί μετά την σύνταξη των ισολογισμών μετασχηματισμού με ημερομηνία 28/2/2002, καθώς και τις σχετικές εκθέσεις ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά τον νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εγκρίσεις των γενικών συνελεύσεων των εταιρειών Επιτροπής Ανταγωνισμού και των αρμοδίων Αρχών. Η διαδικασία της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες από την ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού. Σύμβουλος της συγχώνευσης είναι η EFG Telesis Finance.