Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2002 12:01

Συνεργασία Byte Computer-EYΔΑΠ

Tρεις συμβάσεις με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ), συνολικού προϋπολογισμού περίπου ενός εκατ. ευρώ, υπέγραψε η εταιρεία Byte Computer ABEE.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στην προσαρμογή των συστημάτων της ΕΥΔΑΠ στο ευρώ, και πιο συγκεκριμένα, στη μετάπτωση του συστήματος πελατών της ΕΥΔΑΠ από το υπάρχον ΙΒΜ mainframe σε νέο υπολογιστικό σύστημα ανοικτής αρχιτεκτονικής UNIX (IBM RS/6000) με χρήση σχεσιακής βάσης δεδομένων ORACLE.

H δεύτερη σύμβαση, επικοινωνία και ανταλλαγή αρχείων με τράπεζες, προβλέπει την προμήθεια των αναγκαίων συστημάτων (εξυπηρετητές ΙΒΜ RS/6000, λογισμικό, κλπ.) καθώς και το σχεδιασμό και ανάπτυξη των εφαρμογών για την επίτευξη της ασφαλούς και απρόσκοπτης επικοινωνίας των πληροφορικών συστημάτων της ΕΥΔΑΠ με τα αντίστοιχα των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία.

Η τρίτη σύμβαση αποσκοπεί στην προμήθεια ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος (εξυπηρετητές ΙΒΜ RS/6000, περιφερειακές συσκευές, λογισμικό, σύστημα διαχείρισης σχεσιακής βάσης δεδομένων κλπ.) σε διάταξη υψηλής διαθεσιμότητας.

Οι υπηρεσίες υλοποίησης των παραπάνω συμβάσεων ξεκίνησαν από τα τέλη του 2001. Παράλληλα, η Βyte ανέλαβε την εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ αλλά και την τεχνική ευθύνη της λειτουργίας των συστημάτων και των εφαρμογών.