Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2002 15:38

Σύσκεψη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας σύσκεψη με θέμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το λιμάνι και την ενδοχώρα του Πειραιά.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, η πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας Αυγή Μαρκοπούλου, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Βασίλης Μακρυωνίτης, ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Πανταλάκης και επιτελικά στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ, του υπουργείου Μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Χ. Ψαραύτης και στελέχη του Οργανισμού Αθήνας.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την προκαταρκτική έκθεση του Οργανισμού, η οποία στηρίζεται στη σύνθεση των μέχρι σήμερα καταρτισθέντων μελετών με κύριο στόχο την κατάστρωση ενός γενικού master plan, το οποίο θα αποτυπώνει όλες τις προωθούμενες δράσεις με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα για τη συνολική ανάπλαση του Πειραιά.

Οπως τόνισε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης « Μετά την υιοθέτηση των παρεμβάσεων για τα θέματα φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο Λιμάνι του Πειραιά, επετεύχθη ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το αναπτυξιακό πρόγραμμα συνολικά του Πειραιά. Τα σχέδια του master plan, τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου, θα διαχωρίζονται σε εκείνα τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το 2004 και σε εκείνα τα οποία θα ολοκληρώνονται σταδιακά μετά το 2004. Κεντρικός στόχος των παρεμβάσεων είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς σε διεθνές ναυτιλιακό - επιχειρηματικό κέντρο».