Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2002 18:23

Νέα δομή ομίλου ΕΛΛ.ΤΕΧ. - Ακτωρ - ΤΕΒ

Ολοκληρώθηκε η δομή των εταιρΕιών του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική - ΑΚΤΩΡ - ΤΕΒ και υποβλήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ οι δεσμευτικές αιτήσεις.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ανώτατο κατασκευαστικό πτυχίο (7ης τάξεως) θα αποκτήσει η Ακτωρ με την απορρόφηση των κατασκευαστικών κλάδων της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της ΤΕΒ. Η Ελληνική Τεχνοδομική και η ΤΕΒ, μετά την απόσχιση των κατασκευαστικών τους κλάδων, θα συγχωνευτούν και θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό φορέα, διαχείρισης συμμετοχών και παραχωρήσεων στους τομείς των υποδομών και της ανάπτυξης γης.

Επίσης ο όμιλος θα αποκτήσει πτυχίο 6ης τάξεως με τη θυγατρική του Τομή (Ζ' τάξεως), η οποία θα απορροφήσει την Τεχνική Κρήτης (Ε' τάξεως).

Τέλος, θα αποκτηθούν δυο πτυχία 5ης τάξεως. Το πρώτο πτυχίο θα αποκτηθεί με την εταιρεία Τρίγωνο (Ζ' τάξεως) που θα απορροφήσει την Τόλης (Ζ' τάξεως). Το δεύτερο πτυχίο 5ης τάξεως με την Κάστωρ (Ζ' τάξεως) που θα απορροφήσει την ΤΕΜΚΑΤ (ΣΤ' τάξεως).

Η δομή αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, διασφαλίζει την αναπτυξιακή πορεία του ομίλου και τη συμμετοχή του σε ολόκληρη την πυραμίδα των έργων. Παράλληλα αποτελεί σταθερή βάση προκειμένου να συνεχιστεί η αύξηση των οικονομικών του μεγεθών.

Το 2001, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου θα υπερβεί τα 587 εκατ. ευρώ (200 δισ. δρχ.) έναντι 434 εκατ. ευρώ (148 δισ. δρχ.) το 2000, δηλαδή αύξηση 35%. Με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις, τα προ φόρων κέρδη το 2001 θα υπερβούν τα 73,4 εκατ. ευρώ (25 δισ. δρχ.) έναντι 53 εκατ. ευρώ (18 δισ. δρχ.) στην χρήση του 2000 (αύξηση 39%).