Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2002 18:32

Αναδιοργάνωση του ομίλου εταιρειών Εδραση - Χ. Ψαλλίδας

Στην αναδιοργάνωση του ομίλου εταιρειών της προχωρά η Εδραση - Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ, τόσο ενόψει του νέου νόμου για τις κατασκευαστικές, όσο και για την επίτευξη ενός σχήματος με λιγότερες εταιρείες, πιο ευέλικτη οργανωτική δομή και μικρότερο κόστος λειτουργίας.

Ειδικότερα, η μητρική Εδραση - Χ. Ψαλλίδας θα συγχωνευτεί με τη θυγατρική της ΒΕΣ ΑΕ, που ειδικεύεται στη βαριά προκατασκευή, αποκτώντας το νέο εργοληπτικό πτυχίο 6ης Τάξης. Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώνονται κάτω από ενιαία διοίκηση οι διευρυμένες δραστηριότητες του ομίλου στους τομείς υψηλής εξειδίκευσης και προηγμένης τεχνολογίας, όπως είναι τα γεωτεχνικά και υπόγεια έργα, τα έργα προκατασκευής, επισκευών και ενισχύσεων, τα λιμενικά έργα και τα έργα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Επίσης, οι εταιρείες Λυκόδημος ΑΤΕ (κάτοχος πτυχίου Ζ΄ Τάξης), Ευκτίνος ΑΤΕ (Ε’ Τάξης) και Edraco ATE θα συγχωνευθούν, με σκοπό την απόκτηση του νέου πτυχίου 5ης Τάξης και τη δραστηριοποίησή τους στους τομείς των οδικών, σιδηροδρομικών, οικοδομικών, υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Παράλληλα, μία από τις μικρότερες θυγατρικές του ομίλου θα αποκτήσει το νέο πτυχίο 3ης Τάξης, για την εκτέλεση έργων χαμηλού προϋπολογισμού.

Η Edratec AEBE, που ειδικεύεται στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού, στην αντιπροσώπευση οίκων του εξωτερικού και τη βιομηχανική παραγωγή, παραμένει ανεξάρτητη.

Οσον αφορά στην κατά 100% θυγατρική της, τη Α. Ζαχαρόπουλος ΑΤΕ (πτυχίο Η’ Τάξης), εντάσσεται στο νέο σχήμα που δημιουργείται από την εταιρεία Βιοτέρ ΑΕ και έτσι εξασφαλίζεται η συμμετοχή του ομίλου στο ανώτατο πτυχίο 7ης τάξης.

Τέλος, παραμένει η συμμετοχή της Εδρασης στις εξειδικευμένες εταιρείες Στρωτήρες ΑΕ, Enviprosystems ΑΒΕΤΕ και Fredra ΑΕ.