Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2002 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πτώση σημείωνε ο δείκτης Topix ο οποίος ισορρόπησε στα χαμηλότερα επίπεδα που έκλεισε σε χρονικό διάστημα 17 ετών. H μετοχή της NEC Corp. οδήγησε τις μετοχές των άλλων εταιρειών κατασκευής chip χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωσή της ότι η ζημία που θα εμφανίσει θα είναι διπλάσια, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης ημιαγωγών και προσωπικών υπολογιστών. Ο δείκτης έχανε 1,8% φθάνοντας στις 954,89 μονάδες. Απώλειες 2,3% εμφάνιζε και ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, φθάνοντας στις 9.766,13 μονάδες.

Αντιθέτως, άνοδο 0,1 παρουσίαζε ο δείκτης Ηang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ για να ανέλθει στις 10.735,29 μονάδες.

Κέρδη 3,43 μονάδων σημείωνε και ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ, φθάνοντας στις 751,50 μονάδες μετά την ανακοίνωση ότι τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, μετά από χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, μία ακόμη απόδειξη ότι η χώρα στην οποία η Κορέα εξάγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της, ανακάμπτει, ενώ η Merrill Lynch & Co., προχωρώντας στην αναβάθμιση της μετοχής της Intel, τόνωσε και τις υπόλοιπες μετοχές.