Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2002 16:57

Δυναμικό σχέδιο επέκτασης στο εξωτερικό του δικτύου Γερμανός

Στο ποσό των 25 εκ. δολ. ανέρχεται το ποσό που θα διαθέσει ο όμιλος Γερμανός προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του στο εξωτερικό.

Οπως τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός διευθυντής του δικτύου καταστημάτων Γερμανός Δ. Λώλης, το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός στο εξωτερικό διαθέτει 177 καταστήματα, ενώ το σχέδιο επέκτασης προβλέπει τη λειτουργία 400 έως το τέλος του 2003.

Από το σύνολο των 177 καταστημάτων, 94 καταστήματα λειτουργούν ήδη στην Πολωνία (μετά την εξαγορά των πολωνικών αλυσίδων καταστημάτων EKO Contel και TCM), 41 καταστήματα στη Ρουμανία, 28 στη Βουλγαρία, 12 στην Κύπρο και δύο στην ΠΓΔΜ. Στην Ελλάδα το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός αποτελείται από 257 καταστήματα, τα οποία αναμένεται να φτάσουν τα 300 έως το τέλος του 2003.

Σε Ελλάδα και εξωτερικό ο όμιλος διαθέτει 434 καταστήματα, τα οποία αναμένεται το 2003 να ανέρχονται σε 700.

Οσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Λώλης επεσήμανε ότι στόχος της εταιρείας για την επόμενη τριετία είναι να επιτευχθεί αύξηση κερδοφορίας 15% ετησίως.

Τον επόμενο μήνα η εταιρεία αρχίζει τη διάθεση του αμοιβαίου κεφαλαίου «Γερμανός Pro». Πρόκειται για ένα τριμερές αμοιβαίο, στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπάλληλος του κάθε καταστήματος, ο δικαιοδόχος και ο δικαιοπάροχος Γερμανός. Ο υπάλληλος μέσα σε διάστημα τριών χρόνων θα έχει τη δυνατότητα να το εξαργυρώνει και θα παίρνει ένα μπόνους ίσο με το ποσό του ενός εκατ. δρχ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Λώλης για το 2001, ποσοστό που υπερβαίνει το 35% των συνολικών νέων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε μέσω του δικτύου Γερμανός. Επίσης το δίκτυο διατηρεί μερίδιο εγχώριας αγοράς στα αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας που ανέρχεται σε 65%.