Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2002 17:25

Η TVX Hellas για την άδεια μεταλλουργίας χρυσού

Δυσαρεστημένη από την καθυστέρηση έκδοσης της άδειας μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Στρατονίκη Χαλκιδικής, αλλά ικανοποιημένη από τη συνάντηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, εμφανίζεται η διοίκηση της καναδικής εταιρείας TVX Gold, μητρικής της TVX Hellas.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνεται: «Χθες συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και παρότι είμαστε δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η άδειά μας δεν θα είναι διαθέσιμη αυτή την Παρασκευή, η συνάντηση ήταν και χρήσιμη και αποδοτική.

Συμφωνούμε πλήρως με τη θέση της Κυβέρνησης ότι πριν τη λήψη της τελικής απόφασης περαιτέρω συζητήσεις θα λάβουν χώρα με τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να ενημερωθούν για την ασφάλεια της προτεινόμενης μεθόδου εκμετάλλευσης, όπως πιστοποιείται στη μελέτη των καθηγητών του Εθνικού Μεσόβιου Πολυτεχνείου.

Θα προτιμούσαμε ιδιαίτερα να έχουμε μια άδεια που υποστηρίζεται πλήρως από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της να καταλήξει σε μια απόφαση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου».