Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2002 15:11

Νέο σχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής

ΝEO ΣΧΕΔΙΟ εξυγίανσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή με στόχο την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων ύψους 150 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει αναδιάρθρωση της εταιρείας με ιδιωτική πλειοψηφία και μείωση του προσωπικού με 2.000 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης θα αναζητήσει κεφάλαια, με στόχο να υπάρξει ιδιωτική πλειοψηφία και το Δημόσιο να έχει έως το 49%.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής τόνισε ότι ο διαγωνισμός για την πώληση της Ολυμπιακής απέδειξε πως έπρεπε να προηγηθεί η αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Βερελή, θα διαχωριστεί το έργο της Ολυμπιακής στον πτητικό τομέα από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Ο κ. Βερελής τόνισε πως για να έχει θετικό αποτέλεσμα το σχέδιο που προωθούν τα δύο υπουργεία, θα πρέπει να συγκεντρώσει την υποστήριξη των εργαζομένων της Ολυμπιακής, ενώ έκανε λόγο και για νέες εργασιακές συνθήκες, προσαρμοσμένες στις διεθνώς ανταγωνιστικές εταιρείες.