Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2002 17:38

Επένδυση της Coca-Cola στο θεματικό πάρκο του Δράκουλα στη Ρουμανία

Η μονάδα της Coca-Cola Τρία Εψιλον στη Ρουμανία συμφώνησε να επενδύσει στο θεματικό πάρκο του Δράκουλα στη Τρανσυλβανία, προκειμένου να έχει την αποκλειστικότητα στην πώληση αναψυκτικών στο πάρκο, όπως ανακοίνωσε το Ρουμανικό υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones International News από το Βουκουρέστι, προκειμένου η Coca Cola Τρία Εψιλον να πάρει την αποκλειστικότητα, θα αγοράσει αδιευκρίνιστο αριθμό μετοχών της εταιρείας Sighisoara Tourist Development Fund SA, η οποία επιτηρεί την κατασκευή του πάρκου.

Τον περασμένο μήνα η αυστριακή Brau Union AG (R.BUN) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 500.000 δολ. στις μετοχές του θεματικού πάρκου προκειμένου να έχει την αποκλειστικότητα στην πώληση μπύρας.

Τον Δεκέμβριο, η ρουμανική κυβέρνηση έκανε δημόσια προσφορά για την απόκτηση του 25% της Sighisoara Tourist Development Fund SA. Μέσω της δημόσιας εγγραφής η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει το ποσό των 155 δισ. λέι, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του πάρκου στον μεσαιωνικό πύργο της πόλης Sighisoara της Τρανσυλβανίας.

Οι ρουμανικές τουριστικές αρχές εκτιμούν ότι το πάρκο, συνολικής επένδυσης 31,5 εκατ. δολ., θα προσελκύει ετησίως περισσότερους από ένα εκατ. τουρίστες.