Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2002 11:27

Lufthansa : Υψηλότερες ζημίες το 2001 από τις προβλέψεις

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ απ' ό,τι αναμένετο ζημίες, εμφάνισε το 2001 η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ενώ για πρώτη φορά από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, το 1994, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην καταβολή μερίσματος στους μετόχους της. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι ζημίες-ρεκόρ που ανακοίνωσε η υπ'αριθμόν δύο ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, ανήλθαν σε 591 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα ύψους 689 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη που είχε εμφανίσει το 2000.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας απέδωσε τις ζημίες στις «τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας». Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν πέρυσι, στο πρώτο ζημιογόνο έτος για τη Lufthansa σε διάστημα οκταετίας, σε 754 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 1,2 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

«Η μη καταβολή μερίσματος αποτελεί προειδοποίηση προς την αγορά ότι η Lufthansa αναμένει σκληρές συνθήκες αγοράς και περιορισμένα λειτουργικά κέρδη στο τρέχον έτος», επισημαίνει στο Bloomberg, οικονομικός αναλυτής της Hypo Vereinsbank.