Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2002 15:51

Ιντραλότ: Αγορά ιδίων μετοχών & μέρισμα 0,65 ευρώ

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ιδίων μετοχών για τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της Ιντραλότ.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η αγορά έως και 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (1.854.100 μετοχές) με χρονικό ορίζοντα άσκησης του δικαιώματος τους 12 μήνες. Παράλληλα το εύρος τιμών στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι συναλλαγές, ορίστηκε να είναι από 10 έως 30 ευρώ.

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντραλότ Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος (φωτ.), στόχος της εταιρείας δεν είναι η διακράτηση αυτών των μετοχών αλλά η επαναδιάθεση τους στο επενδυτικό κοινό με τρόπο που θα διασφαλίζεται η ομαλή πορεία και εμπορευσιμότητα της μετοχής.

Αναφορικά με την πορεία της εταιρείας, ο κ. Αντωνόπουλος υπογράμμισε ότι οι κατακτήσεις της Ιντραλότ δεν έγιναν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον εταιρειών με ομοειδές αντικείμενο εργασιών στην παγκόσμια αγορά. Αντίθετα, «έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ίδια μας τη χώρα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό συμφερόντων, που δεν επεδίωκαν, τη νίκη σε ένα διαγωνισμό, αλλά να χαλάσουν τη δουλειά που θέλει η Ιντραλότ και συγχρόνως να χαλάσουν το όνομα της».

Η Ιντραλότ, βάσει των οικονομικών στοιχείων για το 2001, όπως τονίστηκε, κατατάσσεται στην τρίτη θέση (βάσει τζίρου) στην παγκόσμια αγορά προμηθευτών συστημάτων πληροφορικής για τυχερά παιχνίδια. Ταυτόχρονα κατέχει τη δεύτερη, όσον αφορά τα κέρδη.

Η πρόταση της διοίκησης για την τακτική γενική συνέλευση αφορά μέρισμα 220 δρχ. (0,65 ευρώ) ανά μετοχή.