Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2002 16:16

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Leader+

Με απόφαση την οποία υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή σχεδίων Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader +, να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 17 Ιουνίου 2002.

Το Leader+ θα εφαρμοσθεί σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές που θα σχεδιάσουν ολοκληρωμένες πιλοτικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις μέσω εταιρικών σχημάτων.

Το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, ανέρχεται σε περίπου 380 εκ. ευρώ, με αντίστοιχη δημόσια δαπάνη η οποία υπολογίζεται σε 237 εκατ. ευρώ και κοινοτική συμμετοχή 172 εκατ. ευρώ.

Ο μέγιστος αριθμός των φορέων που θα αναλάβουν την κατάρτιση και παρακολούθηση των αντίστοιχων προγραμμάτων ανά περιοχή, δεν θα υπερβεί τους 40, ενώ η τελική προθεσμία υλοποίησης των επί μέρους επενδυτικών σχεδίων είναι η 31 Δεκεμβρίου του 2006.

Φορείς υλοποίησης των τοπικών προγραμμάτων μπορεί να είναι ανώνυμες εταιρείες που αποτελούνται από φορείς συλλογικών συμφερόντων από τον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (π.χ. ΟΤΑ, συνεταιρισμοί, σύλλογοι, επιμελητήρια, επιστημονικοί φορείς κλπ) που έχουν ως κύριο καταστατικό σκοπό και δραστηριότητα την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Απαιτούμενη εγγύηση για τη συμμετοχή των παραπάνω εταιρειών στη σχετική διαδικασία, είναι η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ποσού ίσου με το 1% του συνολικού κόστους του σχεδίου τοπικού προγράμματος.