Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2002 19:36

Αντιδράσεις τραπεζοϋπαλλήλων στις δηλώσεις Χριστοδουλάκη για Εθνική, Εμπορική

Σε ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη για μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις τράπεζες Εθνική και Εμπορική, υπογραμμίζει ότι οι εξαγγελίες αυτές γίνονται χωρίς ενημέρωση και συναίνεση των ασφαλιστικών ταμείων, του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων που δικαιούνται να έχουν λόγο και άποψη σε τέτοιες σημαντικές εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση προχωρεί σε εξαγγελίες πρόσθετων διαρθρωτικών αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα χωρίς να έχει στοιχειωδώς διασφαλίσει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είχαμε ζητήσει στο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή λίγες ημέρες πριν και αφορούσε την παροχή φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Οι εξαγγελίες αυτές έγιναν χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του συλλόγου των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων και χωρίς καμία επαρκή αιτιολογία για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων της ΕΤΕ.

«Θεωρούμε ότι οι εξαγγελίες αυτές διαμορφώνουν κλίμα έντονης αβεβαιότητας όσον αφορά στον έλεγχο του μάνατζμεντ της ΕΤΕ εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχει η σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι κινήσεις αυτές δεν βοηθούν την ανάπτυξη της Εθνικής Τράπεζας, αλλά εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες καθώς επίσης και στην κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών», τονίζεται στην ανακοίνωση.