Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2002 19:56

Ο ΟΤΕ διαψεύδει το ενδεχόμενο πώλησης ποσοστού της Globul

Ο εντεταλμένος αντιπρόεδρος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «Τρουντ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τόσο ο ΟΤΕ, όσο και η Globul, βρίσκονται σε επαφές και διαβουλεύσεις για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης της εταιρείας, με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία. Οπως έχει επανειλημμένα δηλωθεί, στηρίζουμε την ανάπτυξη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Globul και επομένως δεν τίθεται θέμα πώλησης ποσοστού της, όπως υπαγορεύει η στρατηγική του ομίλου για την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αγορές όπου ήδη ο ΟΤΕ έχει παρουσία».

Στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα «Τρουντ», επικαλούμενη άριστα πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζει ότι ο ΟΤΕ μελετά το ενδεχόμενο πώλησης ενός μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της βουλγαρικής θυγατρικής του Globul.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και με την ολλανδική τράπεζα AMRO για πίστωση ύψους 200 εκατ. ευρώ, έναντι της οποίας οι δύο τράπεζες θα αποκτήσουν από 34% έως 51% του κεφαλαίου της Globul.