Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2002 09:57

ΧΑΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Σκοπίων

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 28 Μαρτίου 2002 στα Σκόπια ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου των Σκοπίων, Evgeni Zografski, επισημοποιώντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΧΑΑ, σκοπός του Μνημονίου είναι η εγκαθίδρυση και προώθηση σχέσεων ισότιμης και ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών η οποία, μεταξύ άλλων, συνίσταται στα εξής: στη δυνατότητα συμμετοχής του ενός Χρηματιστηρίου στο μετοχικό κεφάλαιο του άλλου, στην ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα που αφορούν στην εισαγωγή εταιρειών, στη διαπραγμάτευση και εκκαθάριση των συναλλαγών με απώτερο σκοπό τη ρευστότητα και ανταγωνιστικότητα των δύο χρηματιστηρίων τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές περιβάλλον και στην παροχή τεχνολογικής υποστήριξης και στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για στελέχη των δύο χρηματιστηρίων αλλά και για το επενδυτικό κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Αλεξάκη, του γενικού διευθυντή του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΧΚΘ), του κ. Βασίλειου Μάργαρη και του κ. Zografski, εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Απριλίου εκπρόσωποι του γειτονικού Χρηματιστηρίου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συστήσουν επιτροπή -σε συνεργασία με το ΧΚΘ- που θα οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μνημονίου.