Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2002 15:45

Connection: Στην Μουριάδης οι δραστηριότητες λιανικής

To διοικητικό συμβούλιο της Connection AEBEΕ αποφάσισε τη συγκέντρωση των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης στην Μουριάδης ΑΕ στο πλαίσιο της βέλτιστης εκμετάλλευσης των συνεργιών μεταξύ των συνδεδεμένων επιχειρήσεων του ομίλου και της αξιοποίησης της συνδεδεμένης εταιρείας Μουριάδης ΑΕ.

Για τον σκοπό αυτό, η θυγατρική Connection Retail ΑΕΒΕ (πρώην Elle - Tάκης Mαλτέζος ΑΕΒΕ), βάσει σχετικής σύμβασης που ήδη υπεγράφη, αναλαμβάνει τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης που σήμερα διατηρούν η Connection AEBEΕ και η θυγατρική της Water Motion AEE.

Με τον τρόπο αυτό η Connection Retail ΑΕΒΕ και η επίσης θυγατρική εταιρεία Ηνωμένες Πωλήσεις ΑΕΕ, που ήδη δραστηριοποιείται στον κλάδο λιανικής, θα είναι οι μόνες εταιρείες του ομίλου Connection AEBEE που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής πώλησης και μάλιστα αποκλειστικά. Στον κλάδο λιανικής δραστηριοποιείται επίσης η Πετρίδης ΑΕ, θυγατρική της Μουριάδης ΑΕ.

Στη συνέχεια θα συγχωνευθούν οι εταιρείες Μουριάδης ΑΕ, Πετρίδης ΑΕ, Ηνωμένες Πωλήσεις ΑΕΕ και Connection Retail ΑΕΒΕ με απορρόφηση της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης εταιρείας από την Μουριάδης ΑΕ. Μετά τη συγχώνευση, η Μουριάδης ΑΕ θα διαθέτει δίκτυο 44 καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Ηδη τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Ηνωμένες Πωλήσεις ΑΕΕ και Connection Retail ΑΕΒΕ (πρώην Elle - Tάκης Mαλτέζος ΑΕΒΕ), αποφάσισαν τη συγχώνευση με απορρόφησή τους από την Μουριάδης ΑΕ. Ανάλογη απόφαση έλαβε και το διοικητικό συμβούλιο της Μουριάδης ΑΕ και της Πετρίδης ΑΕ.

Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2166/1993. Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού των προς συγχώνευση εταιρειών ορίσθηκε η 31/3/2002, με βάση την οποία θα διενεργηθούν οι αποτιμήσεις των εταιρειών αυτών ώστε να ορισθεί η σχέση ανταλλαγής και να καταρτισθεί το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης.